Üdvözöljük iskolánk weboldalán

DIÁKOLIMPIA

Diákolimpiai verseny: Fiú kézilabda V-VI. korcsoport "A" kategória

 

2019. Október 15-én került sor a fiú kézilabda, V-VI. korcsoport  "A" kategóriai versenyére, melynek helyszíne Balatonfüred volt. Iskolánkból 14 fiút neveztünk a versenyre, de a végül 13-an képviselték intézményünket.

Versenyzőink, akikre méltán büszkénk lehetünk, a következők voltak:

1. Farkas  Adrián

2. Hajós Balázs

3. Labovszky Zsombor

4. Májer Patrik

5. Papp Bence Máté

6. Pongrácz Szabolcs

7. Sulyok Máté

8. Szentpéteri Bálint Mózes

9. Szobonya Barnabás Robin

10. Szombathelyi Bence

11. Takács Benedek

12. Tulok Levente

13. Vajai Kristóf

 

A Veszprém megyei előfordulón 4 csapat vett részt: 

1.Várpalota, Faller Jenő Szakközép Iskola 

2. Balatonfüred, Szent Benedek Gimnázium

3. Balatonfüred, Lóczy Lajos Gimnázium

4. Tapolca, Széchenyi István Baptista Középiskola

 

Várpalotát egy nagyon izgalmas és szoros küzdelem árán sikerült legyőznünk, de sajnos a balatonfüredi két igen erős csapat ellen (akik napi szinten edzenek) kikaptunk. Így végül a 3. helyet sikerült fiainknak megszerezniük. Versenyzőink azonban így is emelt fővel jöhettek haza, hiszen játékukat végig a küzdeni akarás, kitartás, és a sportszerűség jellemezte, ami sajnos nem volt elmondható minden csapatnál. A fiúkat így a végén nagyon megdicsérték és kiemelték, így méltán lehetünk büszkék rájuk.

A csapatból a legtöbb gólt Sulyok Máté, szerezte, aki 16-szor talált be az ellenfél kapujába. Tőle csupán 1 góllal maradt le Szombathelyi Bence, aki 15 gólt szerzett csapatának. Szeretném még kiemelni játékát Szobonya Barnabásnak és Papp Bence Máténak is, akik végig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a torna során, valamint kapusunkat Hajós Balázst is, akitől hatalmas nagy védéseket láthattunk.