Üdvözöljük iskolánk weboldalán

FAÜLTETÉS

A Diákönkormányzat kezdeményezése alapján iskolánk csatlakozott a nemzetközi „Ültessünk 10 millió fát” mozgalomhoz, ezen belül Révész Tímea egyéni, magyarországi kezdeményezéséhez. Az akciósorozat a faültetés fontosságára, sőt elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet, miközben cselekvésre buzdít: mi is csatlakozzunk a nemzetközi viszonylatban egyre sokasodó pozitív példákhoz.

Mint a kezdeményezés neve is erre utal, egyénenként is sokat tehetünk a környezetért. Ha valaki a saját kertjében elültet egy fát az „Egy fő-egy fa” elv alapján, máris hozzájárult a nagy cél megvalósításához, hisz nem lehet eléggé hangsúlyozni, ideje, hogy cselekedjünk, és közösen bezöldítsük fákkal az országot. Mi most osztályonként egy facsemete ültetésével járulunk hozzá a kezdeményezéshez.

Iskolánkban a 13.g osztály vetette fel a remek ötletet a fenti mozgalmakhoz való csatlakozást, amely mindamellett, hogy elköteleződést jelent a környezet- és klímavédelem jegyében, diákjaink önkéntes munkája hozzájárul iskolánk árnyékosításához, esztétikai színvonalához.

A faültetés-projekthez a Bakonyerdő Zrt díjmentesen biztosította a kocsánytalan tölgy facsemetéket, ezúton is köszönjük támogatásukat! 

Le a kalappal továbbá a diákok és osztalyfőnökeik előtt, akik erőt és energiát nem sajnálva csákányoztak, ástak, földeszsákokat mozgattak, iszapoltak, szalagoztak, öntöztek! A munka gyümölcsét talán nem csak mi de a következő generáció is élvezheti.

GALÉRIA