Üdvözöljük iskolánk weboldalán

1 % a Baptistáknak - ... hogy segíthessünk!

Nem kívánom senkitől,

hogy csodás dolgot tegyen,

de joggal elvárom mindenkitől,

hogy mindig ember legyen.

                   ( Ady Endre)

 

1 % a Baptistáknak plakát

 

Támogassuk a baptisták társadalmi szolgálatát adónk 1+1%-ával!


Mi rendelkezünk arról, hogy az egyébként már levont adónk 2%-a mire legyen fordítva. Döntsünk! Kérjük barátaink, szomszédaink, munkatársaink segítségét is, amennyiben kész közösségünk szolgálatának javára rendelkezni.
 

NEM CSAK EGY ÉVRE SZÓL(HAT)!

A 2022-es nyilatkozatunkban az egyházaknak történő felajánlás nem csupán erre az évre vonatkozhat, hanem a következő években is az az egyház kapja adónk 1%-át, amelynek a javára az idén rendelkezünk.
Ez az automatikus folyamat csupán akkor módosítható, ha újabb nyilatkozatot adunk be, vagy visszavonjuk korábbi rendelkezésünket.

EZ NEM ADOMÁNYGYŰJTÉS!

Fontos tudatosítanunk, hogy az 1+1% felajánlása nem adomány, hanem rendelkezés arról az összegről, amit az állam már levont az adónkból. A felajánlók csupán arról döntenek, melyik egyházé és/vagy szervezeté legyen. Ha nem rendelkezünk adónk 1+1%-áról, akkor is felhasználásra kerül az államháztartás keretein belül!

 

 

 

KI RENDELKEZHET 2022-BEN?

Bárki, aki 2021-ben adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadó-bevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót. Fontos! Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 forint (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.

 

Határidők

 

FEBRUÁR 25.

Az egyéni vállalkozók eddig a napig vallhatják be és fizethetik meg az adójukat. Fontos tudnivaló, hogy ha valaki elfelejt rendelkezni az adója egy százalékáról, akkor azt május 20-ig megteheti – akkor is, ha egyébként egyéni vállalkozóként az adóbevallása határideje három hónappal korábban, február 25-én jár le.

 

MÁJUS 10.

Ha a munkáltató készíti el az adóbevallást, eddig a napig lehet átadni a rendelkezést tartalmazó borítékot.

 

MÁJUS 20.

Szja bevallás és 1+1 % felajánlásának végső határideje! Amennyiben sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján nem rendelkezett, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz.

 

 

1 % banner

CSATOLT DOKUMENTUMOK