Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézmény

Intézményünk

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium Magyarország egyik legszebb vidékén, a Balaton-felvidéken található, a vulkanikus hegyekkel övezett Tapolcai-medence központjában, a 20 ezer lakosú kisvárosban, Tapolcán.

 

A több, mint 100 éves szakképzési múlttal rendelkező, de jelenlegi struktúrájában, jelenlegi székhelyén 1985 óta működő iskola a tapolcai és környékbeli tanulók és munkáltatók igényeihez alkalmazkodva alakítja képzéseit.

Iskolánk fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat.

A Széchenyi Baptista Technikum küldetésében fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék fel a számukra sikeres életpálya lehetőségét, és rendelkezzenek a lehetőségek kihasználásának képességével.


Tárgyi segédletek

Az iskola elég nagy ahhoz, hogy a korszerű tanítási-tanulási folyamathoz szükséges tudás- és eszközpotenciállal rendelkezzen, és elég kicsi ahhoz, hogy kellő figyelem, törődés jusson minden egyes tanulóra. Többek közt igen fontosnak tartjuk az informatikai ismeretek elsajátítását; diákjainknak korszerű, nagy teljesítményű számítógépek és egyéb információtechnológiai eszközök állnak rendelkezésükre.


Versenyek, kitüntetések

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Elnöksége 2010-ben a Kiváló Iskola kitüntető címet adományozta intézményünknek.

Németországi, lengyel, szlovák, finn nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően tanulóink nemzetközi versenyeken vehetnek részt, szakmai gyakorlatukat külföldön is tölthetik.

 

Iskolai élet

Diáksportkör, tánckör, természetjáró kör, iskolaújság, szakmai szakkörök, sport-, szakmai-, irodalmi-, nyelvi versenyek, diákrendezvények színesítik az iskolaéletet.

Feladatunknak tekintjük a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, tehetséges gyermekek felkarolását. Részt veszünk az Útravaló programban, kiépítettük az egyénre szabott mentorálás rendszerét.