Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erasmus+ mobilitás Bécs 2023.

A nagy csapat.

 

"Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez ..."

Valaha régen egy szakmáját elsajátító fiatal nem gondolta kész mesternek magát az iskola elvégzését követően. Inkább útra kelt és bejárta Európát, hogy magára gyűjtse az iskolában meg nem tanulható szakmai tapasztalatokat, a külföldi "know-how"-t.

A mai világban nem egyszerű a külföldi tanulmányutakat megszervezni és lebonyolítani, szinte kizárólag csak közösségi úton kivitelezhetők ezek az utazások. Ezért nagy erénye az Európai Uniónak az Erasmus+ program, amelynek keretében az európai fiataloknak lehetőséget nyújtanak a szükséges külföldi kitekintés és tapasztalatok megszerzésére.

Iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be egy bécsi mobilitás lebonyolítására, amelyre a Covid-19 világjárvány lecsengését követően 2023 tavaszán került sor. 12 diákkal és 2 kísérő tanárral teljesítettük a pályázatban vállalt feladatainkat az informatika és a vendéglátás területén. Tanulóink 21 napot töltöttek az osztrák főváros legjobb munkahelyein, és a dolguk nem volt egyszerű! Beilleszkedni egy nagyváros forgatagába, lüktetésébe, beilleszkedni az ausztriai munkamorálba, angolul, vagy németül élni a mindennapjaikat, megtanulni és hibátlanul használni a bécsi tömegközlekedést a munkábajárához, vagy a délutáni, esti programok eléréséhez. Nem volt egyszerű mutatvány!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy diákjaink szocializációja nem kizárólag az érettségire való felkészítésben merül ki, de jó színvonalú alkalmazkodó képességet is biztosít a számukra. Néhány nap alatt mindenki akklimatizálódott a külföldi körülményekhez, a társakkal való együttéléshez, és magas szinten tudott a munkájára és a kikapcsolódásra koncentrálni. Ezúton is gratulálunk a csapatnak a nagyszerű helytállásért!

A csatolt dokumentumban megtalálhatjuk a munkahelyek listáját, ahol diákjaink a gyakorlatot töltötték. A galéria képeivel illusztrálni szeretnénk a környezetet és a hangulatot, amelyek közt telt ez a felejthetetlen 3 hét.

Indul a projekt!

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK