Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az értékek diadala

Mindenesetre, szeretjük a rövid híreket ...

Különösen akkor, ha diákjaink mutatják meg a világnak, mire képesek.

"A versenyt gyakran Fizikus Világbajnokságnak is nevezik. Az országos döntőbe 24 diák került be. Ezen az országos fordulón kerül majd kiválasztásra az a 10 legjobb diák, akik a jövőben hazánkat képviselik a nemzetközi fordulókon. A verseny során előre kitűzött feladatokból kellett tudományos színvonalú kutatást végezni. A diákok a döntőn angol nyelven mérettetik meg magukat.” - szól még a hír második fele, bemutatva az érdeklődők számára, hogy ez egy nagyon komoly dolog a fizikával foglalkozó diákok számára.

De ezek a fontos részletek és körülmények mindössze a csillogó hátteret emelik a lényeg mögé: "Mutasd meg nekem, mit szeretnél elérni az életben!" Tanulni mindent, amit lehet és ami érdekel, diák korban foglalkozni az ismeretlen világgal, amely körbevesz minket, felfedezni ezer és ezer apróságot a környezetünkben, amelyek parányi építőkockaként sorakoznak a muníciós tarisznyámban, amelyekkel nekivágok a nagybetűsnek. És felkészülök! És nem hagyom, hogy velem csak úgy megtörténjenek a dolgok! Különösen akkor nem , ha negatív példák, rosszul megélt életek sora magasodik előttem.

Hát ezért fontosak ezek a rövid hírek, amelyek mutatják, hogy diákjaink, még ha nem is nagy számban, de így viszonyulnak tanuláshoz, iskolához, felkészítő tanárhoz ...

Szívből gratulálunk Miklósnak és kollégánknak, Nagy Balázsnak a kimagasló teljesítményért! Kívánjuk, hogy vigyázó szemetek a magyarországi döntőre vessétek és hogy hozzátok ki magatokból a lehető legtöbbet!

Hajrá Miklós!

GALÉRIA