A stadthageni nemzetközi versenyen mindent megnyertek a tapolcai Széchenyisek
Az idén is megrendezésre került az iskolai versenyek csúcsát jelentő nemzetközi gasztronómiai verseny.
A jeles megmérettetésen 4 ország (Franciaország, Lengyelország, Németország, Magyarország) szakács és pincér tanulói mutatták meg szakmai tudásukat. Minden országból 2-2 csapat versenyezhetett. Egy-egy csapat 1 szakács és 1 pincér tanulóból állt.
A szakácsoknak egy előre megadott nyersanyagkosárból kellett egy négyfogásos különleges menüsort összeállítani.
Kötelező volt az előételnél a lazac, a főételnél a bárány, a desszertnél pedig az eper használata. Ezen felül meg volt adva két témakör is, amihez tökéletesen illeszkednie kellett az elkészült ételeknek.
A pincérek Párizs és a Steinhuder Meer témákra készítettek egy-egy díszterítést. Természetesen „élőmunkát” is kellett végezniük: virág és dekoráció készítés, koktél keverés, vendégfogadás, italbekínálás, különleges angol felszolgálási mód (asztalnál a húsételek szeletelése és szervírozása), borfelszolgálás és vendég távozása utáni teendők elvégzése.
A több hónapig tartó gyakorlás meghozta az eredményét. Az eredmények minden eddigi elvárásainkat felülmúlták.
Eredmények:
Felkészítő tanárok:
További képek találhatók ITT a versenyről!