Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hidegtál Symphonia - Széchenyi módra

A Kéknyelű virágzás ünnepe - Badacsony

Az elmúlt hét végén rendezték Badacsonyban a Kéknyelű virágzás ünnepét, amely a borvidék zászlós hajója, a Kéknyelű fajtára irányítja a figyelmet. Unikális fajta a világon, nem találjuk meg más bortermő területeken, és a Badacsony bazalt hegyének lankáin elképesztő zamatvilággal és ásványossággal teszi le a névjegyét évről évre.
Természetesen egy ekkora kaliberű borhoz nem egyszerű ételt komponálni. A jelszó: a harmónia - látványban, illatban és zamatban egyaránt. Fontos, hogy a bor és az étel együttes kóstolása esetén egy magasabb szintű ízvilágra tegyünk szert. Persze az sem gond, ha a kulináris élvezet hatására a falat és a korty összekóstolását követően egy kövér könnycsepp indul meg a szemünk sarkából.
A Széchenyi 10.v-s vendéglátó technikus diákjai és a Peresztegi Boti a 11.v-ből Gyurecska László tanár úr irányításával arra tettek egy erőteljes kísérletet, hogy a kívánt harmóniát az étel oldaláról biztosítsák. A képek tanusága szerint a jó hangulatban elvégzett komoly munka sikerre vezetett. Csodálatos tálak, gasztronómiai íz-ígéretek készültek a suli tankonyháján, mintha egy Michelin csillagos étterem konyháján készültek volna.

Gratulálunk a mesternek és a tanítványoknak egyaránt! "Ez jó mulatság, férfi munka volt!"

GALÉRIA