Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kultúr - sétáltunk ...

„Nyelvében él a nemzet” mondta egyszer Széchenyi István. Majd Kodály Zoltán pár évvel később hozzátette: „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

Mélyen vallom, hogy mindkét mondás mind a mai napig érvényes, de globalizált világunkban egyre nehezebb sikerre vinni a fiatalok körében. Az ellentmondást nem tűrő módszerek a magyar kultúra terjesztésére hál' Istennek letűntek már. Ma az ifjonti figyelem gyengéd irányításával, a kulturális élményszerzés előtérbe emelésével, felhalmozott kulturális értékeink felmutatásával érhetünk célt, talán ...

Szép példája az aulában a magyar kultúra asztala a Himnusszal, amelynek születését ünnepeljük ezen a napon. Érzékenyen, magas minőségben tárja az értékforgácsokat tanulóink elé.

Iskolánk a fenti gondolatok jegyében csatlakozott Tapolca város KultúrSéta programjához is, amely a város területén érintve az emblematikus kulturális helyszíneket, Németh István Péter író vezetésével és a Tamási Áron színtársulat közreműködésével hozta emberközelbe az emlékezés gondolatvilágát.

GALÉRIA