Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Turizmus világnapja - Tapolca 2023.

Kedves meghívásnak tettünk eleget a turizmus világnapja alkalmából. A tapolcai Tourinform iroda szervezett a szakma legifjabb képviselői, a Széchenyi István Baptista Technikum turizmus szakos diákjai és kísérő tanára számára egy nem mindennapi bemutatkozó programot.

A 10.00 órás találkozót követően bőségesen informatív kedvcsinálóban részesültünk a Tourinform iroda munkájáról. Diákjaink belekukkanthattak egy információs iroda mindennapjaiba, megismerhették a központi és a helyi turisztikai feladatok végeláthatatlan sorát. Sőt, még a nyári gyakorlati hely kiválasztására is remek ajánlatot kaptak.

És ezt követően indult a varázslat, a nagy utazás a rég letűnt idők tapolcai világába. Abba a korba, amikor a település jelentős borkereskedő város volt, és a városközpont alá a Leszner család nyolc, hosszú pinceágból álló tároló-érlelő pincét épített. A pincerendszer még ennyi idő után is tiszteletet parancsoló, igazi turisztikai fejlesztési lehetőség!

Utazásunk az Ó-Zsinagógában ért véget, ahol Tomi, a Tourinform vezetője rövid, de elképesztően informatív és szuggesztív előadásban anekdoták sorával mutatta be a város zsidó kulturális emlékeit, értékeit.

Valódi, méltó ünnep volt, ahol a piedesztálon az érték- és élményalapú turizmus foglalt helyet.

Köszönjük a meghívást, köszönjük az értékes programot, köszönjük a barátságot!

GALÉRIA