Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Emlékeztünk ...

Nem tudjuk, hogy 1791. szeptember 21-én esett az eső, vagy éppen hétágra sütött a nap, esetleg jótékony pára ereszkedett csendben a Burg amúgy mindig zajos tornyaira. Mindössze annyit tudunk, hogy ezen a napon született Bécs városában a „legnagyobb magyar”, iskolánk névadója, gróf Széchenyi István. A pillanat országunk számára a reményteli jövőt, iskolánk számára pedig évről-évre az emlékezés nemes kötelezettségét jelenti.

 

A megemlékezésnek sok formája létezik, ám iskolánk számára a célok elérését mindig diákjaink aktivitása és kreativitása jelenti. Az ő gondolkodásukban, tevékenységükben és emlékezetükben él valójában tovább a történelem és a legenda.

 

Hagyományainknak megfelelően ezúttal is egy igazán kreatív plakátversennyel emlékeztünk a „legnagyobb magyar” életére, tevékenységére és páratlan eredményeire, amelyekkel Magyarországot a korabeli körülmények ellenére Európa élvonala közelébe emelte.

 

Büszkék vagyunk tanulóink tehetségére, kreativitására és tenni akarására, amelyhez szívből gratulálunk minden, pályamunkát beadónak.

Diákjaink színvonalas munkái iskolánk vendégei, tanulói és tanárai számára a földszinti aulában megtekinthetők.

 

Várunk mindenkit szeretettel egy igazi időutazásra!

GALÉRIA