A VI. Gasztronómiai és Bibliaismereti Versenyre 6 csapat nevezett:
A rendezvény megnyitóján Májer Ibolya igazgatónő, Szász Veronika területi igazgató, valamint Filep Sándor polgármester úr köszöntője után Szólláth Imre baptista lelkésszel együtt imádkozhattak a jelenlévők a nap sikeréért, majd elkezdődött a négyféle kategóriában folyó verseny.
Bibliaismeret kategória:
A hétféle feladat közül talán a „húsvét” témakörében előre elkészített ppt (házi feladat) bemutatása volt a leginkább szubjektíven értékelhető. A zsűrizési feladatokat Szász Veronika területi igazgató és Szólláth Imre baptista lelkész látta el. A verseny első három helyezettje:
Cukrász kategória:
A tanulópárok a szakmai totó kitöltésén túl egy alkalmi tortát, valamint 6 főre tányérdesszertet készítettek, és kikészített süteményekkel is elkápráztatták a zsűrit. A megmérettetés helyezettjei:
Szakács kategória:
A versenyző diákok a szakmai totó kitöltését követően egy előre meghatározott nyersanyagkosár alapján 3 fogásos menüt állítottak össze, amelyet 6 fő részére 4 óra alatt készítettek el. A zsűri számos szempont alapján értékelte a kitálalt ételeket. A kategória helyezettjei:
Pincér kategória:
A szakmai totó kitöltése után a diákoknak egy díszétkezés 5 fogásos menüsorát kellett összeállítani „vadászat” témakörben. Számítógépen elkészítették a menükártyát, majd a zsűrinek prezentáltak. Ezt követően a tanulók előkészítették asztalaikat a csapattársaik által készített 3 fogásos menü felszolgálásához. Az angol felszolgálási mód lényeges eleme a vendég előtti szervírozás ill. bor és pezsgő felbontása. A pincér kategória legjobbjai: