Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Zöld turizmus, fenntartható vendégfogadás

Iskolánk csapata, a 11.a turisztika szakirányból - Balog Emese, Kárpi Rómeó és Nyári Annabella összetételben - turisztikai szakmai versenyen vett részt Siófokon, a Krúdy-ban.

A verseny tematikája a fenntartható turizmus, a környezetbarát szálláshely üzemeltetés volt, napjaink sláger témája.

Előzetes feladatként a résztvevőknek egy a megyéjükben található, a fenntartható üzemeltetést szem előtt tartó falusi szálláshelyet középpontba állítva kellett egy 5 fős nagycsalád számára 3 nap/2 éjszakás programot összeállítani, egy bemutató elkészítésével a verseny első feladataként előadni a közönség és a zsűri számára. Csapatunk a feladatot új megoldásokat használva, színvonalasan teljesítette. A bemutató videó verziója  megtekinthető itt.

A helyszíni feladatok között szerepelt egy témába vágó kvíz kitöltése, egy Somogy-megyei szálloda-étterem komplexum működésének “kizöldítése”, és egy igazán kreatív feladat, egy “zöld” szálloda lógójának elkészítése újra hasznosított alapanyagokból.

Igazi kimerítő, koncentrációt igénylő versenyen vagyunk túl, amely során a nehéz feladatok ellenére mindenki jól érezte magát.

A csapat sajnos a dobogóról lecsúszott, de a zsűri által kiemelve, 80% fölötti teljesítményt produkálva az előkelő negyedik helyen végzett.

Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítő tanáruknak, Sipos Tamásnak a tisztes helytállásért!

GALÉRIA